Ciuperci Champignon, pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 27 Feb 2019 | 8203 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă pentru o cină în familie!

 

INGREDIENTE

  • 8 ciuperci Champignon, medii (cca. 200-250 g)
  • 4-5 ouă
  • 8-10 linguri rase de făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei, după gust
  • ulei, pentru prăjit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci Champignon, pane:

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Cantitatea de ouă și făină este în funcție de mărimea și cantitatea ciupercilor!

Ciupercile se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc ciupercile prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas. Trebuie să puneți suficient ulei, astfel încât ciupercile să se scufunde atunci când se prăjesc.

Ciupercile pane se pot servi cu cartofi piure sau natur și cu murături dacă doriți.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți ciupercile la prăjit.

2

Prăjiți ciupercile la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți ciupercile pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

4

Puteți să lăsați ciupercile și cu tot cu codiță, dacă ele sunt mai mici.

5

După aceeași rețetă se pot prepara și vinete sau dovlecei, pe care le tăiem felii, nu prea groase.

6

La fel de bune ies și ciupercile Pleurotus, pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Champignon, pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu ciuperci si snitel de curcan